Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΑΧΕΡΟΝΤΙΟΝ ΝΕΦΟΣ

ΑΧΕΡΟΝΤΙΟΝ ΝΕΦΟΣ
(ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΣ ΔΑΙΜΩΝ)
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΠΟΥΣΙΔΗΣ
Λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι απαιτείται πολύτιμον  σύγγραμμα διά να αναφερθούν τα λόγια και τα έργα των πιστών αυτού του δαίμονος θα περιορισθώ εις μετρίας βαρύτητος φράσεις και δραστηριότητές των…..
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, F. D. Roosevelt προς τους επιστήμονας: «…εάν δεν εργασθείτε επιμόνως δια την ανακάλυψιν και κατασκευή (πυρηνικών) όπλων τότε θα είναι αδύνατον να υπερασπισθούμε την ελευθερία». Η ελευθερία λοιπόν προβάλλεται ως πρόσχημα από τον βροτοφθόρο δαίμονα, του ισχυροτέρου πολιτικού ανδρός της τότε οικουμένης. Αυτός που θα τον διαδεχθεί δίχως εκλογές (Χάρυ Τρούμαν) θα ρίψη τις ατομικές βόμβες στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι!.... Στο διάστημα μεταξύ της προεδρίας του Τρούμαν και του Νίξον οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες θα υπεξαιρέσουν από τους αμερικανούς φορολογουμένους μέσω των διαύλων του προϋπολογισμού περισσότερα από δύο τρισεκατομμύρια δολάρια διά κατασκευές όπλων. Αναλογισθείτε τους «οικονομικούς διαύλους» που επικοινωνούν με τα υποτελή κράτη διά να συλλάβετε το πραγματικό ποσόν (από τις μεταπωλήσεις κλπ), τους οικονομικούς εξαναγκασμούς, την δυνατότητα για ελευθερία και ευημερία. Η υποτέλεια, η πείνα, η φτώχεια και ο θάνατος δίνουν την απάντησιν, αλλά δυστυχώς μόνο εις αυτούς που βρίσκονται τόσο πλησίον των ώστε να ακούν τον θανατόγλωσσο ψίθυρό των. Οι υπόλοιποι αρκούνται στην φλυαρία της προπαγάνδας (π.χ. πέντε προς δέκα, επτά προς δέκα, κίνδυνος εξ ανατολών, εκσυγχρονισμός με νέα μοντέλα(!) κλπ και οι αγροικώδεις να πανηγυρίζουν και οι κυβερνώντες των να ευφραίνονται διά την ακατάσχετο καταρρακτώδη διαφυγή χρήματος προς την «προστάτιδα χώρα». Και με κομματική αδρολαλία να προσπαθούμε δήθεν να αιτιολογήσουμε την οικτρά υπανάπτυξιν μας!...).
Edward Teller εβραίος, γεννηθείς εις Βουδαπέστη το 1908 εγκαθίσταται εις ΗΠΑ το 1935. Πυρηνικός φυσικός, «πατήρ» της βόμβας υδρογόνου. Έχει εργασθεί δια την κατασκευή ατομικών όπλων με τον Αϊνστάιν και το Όπενχάιμερ (εβραϊκό «ατομικό» τρίο). Σημειωτέον ότι η κυβέρνησις του F.D. Roosevelt, είχε εις τις κυριότερες θέσεις «εβραίους»). Μετά την κατασκευή της ατομικής βόμβας, επιμένει ότι πρέπει να κατασκευάσει ένα όπλο χίλιες φορές πιο καταστροφικό και επιδίδεται στην παραγωγή της βόμβας υδρογόνου (το “super” όπλο όπως το αποκαλούσε). Το 1953 εις το Λος Άλαμος μαζί με την ομάδα του το κατορθώνει. Επιμένει πως «η πιο ασφαλής και η πιο καθαρή πηγή ενεργείας είναι η πυρηνική» και συνεχίζει «υπερβολές για τον δήθεν κίνδυνο από τα πυρηνικά όπλα, θα αναστείλουν την παραγωγή των και θα εξασθενίσουν μέχρι παραλύσεως την δύναμή μας… Πρέπει να κατασκευάσουμε ακόμη πιο καταστρεπτικά ατομικά όπλα…». Σε πυρηνικά ατυχήματα, ακόμη και εις επικειμένη έκρηξιν διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανείς κίνδυνος. Μετά από σοβαρότατο πυρηνικό ατύχημα εις Three mile island και εμφάνισιν λόγω ραδιενεργείας λευχαιμιών, νεοπλασιών και ανωμαλιών διαπλάσεως έλεγε απλά ότι δεν ήτο δυνατόν να προβλέψουν τον κίνδυνο (ενώ διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε κανείς κίνδυνος και μετά το ατύχημα, με τις πολιτικές αρχές απέκρυψαν τα γεγονότα)! Επέμενε ότι «δεν πρέπει να σταματήσει η παραγωγή ατομικών όπλων» ότι «δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος διά την ανθρωπότητα» ότι «δεν γνωρίζει (και δεν ενδιαφέρεται) για το μέλλον. Γνωρίζει πιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα. Και αυτοί που ασκούν κριτική για τα πυρηνικά όπλα δεν έχουν κοιτάξει στο επόμενο βήμα!» ότι «δεν διατρέχουμε κίνδυνο απ΄ τα πυρηνικά απόβλητα» ότι «δεν θα πρέπει να γίνουν διεθνής συνθήκες περιορισμού των πυρηνικών όπλων» και εργάζεται πυρετωδώς επί Ρ. Ρήγκαν για την ανάπτυξη «αμυντικού» πυρηνικού συστήματος με «exotic weapons» και άλλα συναφή σχιζοειδή….. Επαναλαμβάνει διαρκώς  ωσάν να πάσχει από διπολική διαταραχή ότι  «εάν 750.000 διαδηλωτές εις το Μανχάταν  απαιτήσουν αναστολή της κατασκευής πυρηνικών ….. το Κρεμλίνο χειροκροτεί. Εάν 7 άνθρωποι διαδηλώσουν εις την Μόσχα θα τους στείλουν αμέσως στο αρχιπέλαγος Gulag».
Οι εταιρείες κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων προβάλλουν παντοιοτρόπως την ασφάλεια του πυρηνικού υλικού (παρόλο ότι τα κράτη που αγόρασαν πυρηνικούς αντιδραστήρες κατασκεύασαν και εδοκίμασαν ατομικές βόμβες, παραβιάζοντας τις σαθρές συμφωνίες και δεν έλαβαν καμιά απολύτως προφύλαξιν δια τα απόβλητα και είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει σημείο του πλανήτη που να μην έχει μολυνθεί), πωλούν αποκομίζοντας υπέρ-κέρδη από τους ταχυπειθείς κυβερνήτες μωροπίστων λαών οι οποίοι ενώ στερούνται τροφής επικροτούν την απόκτησιν πυρηνικών όπλων και υποστηρίζουν ότι αν αυτοί δεν πωλήσουν, άλλοι θα το κάνουν. (η Ινδία π.χ. αγοράζει πυρηνικό αντιδραστήρα δι «ειρηνικούς σκοπούς» και εντός ολίγου – Μάιος 1974 - κατασκευάζει ατομική βόμβα).
Ουδείς ενδιαφέρεται σοβαρά δια την ασφάλεια των πυρηνικών αντιδραστήρων. Άλλωστε οι δικλείδες ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να δοκιμασθούν παρά μόνο εις την πράξιν. Και αυτό είναι αδύνατον να συμβεί. Ένεκα τούτου υπήρξαν ατυχήματα εις όλους σχεδόν τους αντιδραστήρες και πολλά εξ αυτών απρόβλεπτα. Όσον αφορά τα περιβόητα οικονομικά οφέλη αυτά ανήκουν μόνο εις τας εταιρείας που τους κατασκευάζουν (General Electric, Westinghouse, Combustion Engineering, Babcock, Wikox κ.α.)
Οι πυρηνικές εκρήξεις ακολουθούν η μια την άλλη σε ωκεανούς και σε ερημικές περιοχές και τα επίπεδα ραδιενεργείας και από ατυχήματα καθώς και από πυρηνικά απόβλητα αυξάνονται ραγδαίως προκαλώντας ποικιλία διαμαρτιών και νεοπλασιών. Οι αντιδράσεις διαφόρων οργανισμών παίρνουν την γνωστή και επαναλαμβανόμενη επί 10ετίες απάντησιν από τους επισήμους, αντιπροσώπους του βιομηχανο-κυβερνητικού συμπλέγματος: «Δεν έχουμε αρκετά δεδομένα ώστε επιστημονικώς να αποφανθούμε κατά πόσον αυτά τα ποσοστά ραδιενεργείας είναι επικίνδυνα!» (αυτό λέγουν και σήμερα ακόμη). Συγχρόνως δεν έχει διερευνηθεί ούτε έχει βρεθεί μέθοδος «χειρισμού» των πυρηνικών αποβλήτων, αλλά ούτε και έχουν επιδοθεί εις αυστηρή τήρηση κανόνων ασφαλείας των πυρηνικών αντιδραστήρων. Όπως μια αρχαία «εβραϊκή» ρήση προτρέπει «τζίρος να γίνεται» (και σήμερα «τζιράρεται» όλη η ανθρωπότης).
Η λογική της εκπληρώσεως των επιθυμιών μας είναι δυνατόν να μας οδηγήσει εις τα πλέον παράλογα συμπεράσματα μέσω μιας διαδικασίας αυτοεμπαιγμού της την οποία  ενεργοποιεί και συντηρεί η παράλογη αλλά και πανίσχυρη επιθυμία μας.
Εις ένα αρπαγο-παραγωγικο-καταναλωτικό κόσμο, η λογική δεν είναι δυνατόν παρά να είναι κυρίως υπηρέτης των επιθυμιών μας και εμμονών μας και ελεγκτής του πνεύματος, μεροληπτικός και συνηθέστατα δόλιος, αδιάφορος διά το δίκαιο, το καλό και το αγαθό. Αλλοίμονο στην κοινωνία μας και τον «πολιτισμό» μας.
Η εισπνοή 10 χιλιοστών του χιλιοστού του γραμμαρίου πλουτωνίου προκαλεί καρκίνο. Ποσότης πλουτωνίου περίπου μεγέθους πορτοκαλιού, εάν «καταλλήλως» εκονιορτοποιείτο και εισεπνέετο από όλους τους κατοίκους της Γης θα προκαλούσε σε όλους καρκίνο. Είναι δυνατόν ο βέβαιος θάνατος να σταθεί εμπόδιο εις την δαιμονοκερδία;  Οπωσδήποτε όχι. Και συμφωνούν απολύτως οι βιομήχανοι και οι αντιπρόσωποι των λαών στην εξουσία. Τα πολιτικά ανδρείκελα βέβαια, τα οποία δολίως επικυρώνουν την (προαποφασισμένη) θέσιν των με τις δολιοεκλογικές διαδικασίες είναι αδύνατον να αντιδράσουν εις τις επιθυμίες και διαταγές των μεταρρυθμιστών της Δυσνομίας και Δυσοικονομίας.  Αναλαμβάνουν λοιπόν το έργο της ειδημονοειδούς μωράνσεως της πλειονότητος των υπηκόων ώστε ανενόχλητη να δρα η Δαιμονο-δυσνομο-δυσοικονομία η οποία απαιτεί αδιαλείπτως εκατόμβες ανθρώπων και παντοειδείς καταστροφές της Φύσεως (εις τον άνθρωπο παθήσεις και κακοήθειες αναπνευστικού, δέρματος, γαστρεντερικού, αιμοποιητικού, οφθαλμών, οστών, εγκεφάλου, αναπαραγωγικού, διαμαρτίες διαπλάσεως κλπ.)
Η προπαγάνδα συνολικώς αποτελεί μία αυτεπίβουλον διαδικασίαν η οποία εις την προσπάθειά της να διατηρηθεί ενεργός καταβροχθίζει οτιδήποτε συνθέτει την υπόσταση του ατόμου και του συνόλου (ως ψυχοπνευματική και βιολογική ύπαρξιν). Το κέρδος διά διαρπαγής (κύριος σκοπός της) και οι διαδικασίες νομιμοφανούς διαρπαγής συμπεριλαμβάνουν οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει η ανθρώπινη κακόνοια, κακοδικία και κακοβουλία…...
Επιλογές από μερικές εκατοντάδες πυρηνικών ατυχημάτων.
Σαράντα μίλια έξω από την Ν. Υόρκη, ο πυρηνικός αντιδραστήρας Indian Point I ελειτούργει για 14 έτη δίχως σύστημα ασφαλείας ψύξεως πυρήνος (ECCS) και οποιαδήποτε στιγμή ραδιενεργό υλικό ήτο δυνατόν να διασκορπισθεί εις το περιβάλλον. Πόσες φορές άραγε συνέβη;  Όπως αναφέρει κάποιος ο οποίος είχε άμεσον σχέσιν με την λειτουργία του: «ο πυρηνικός αντιδραστήρας Indian Point I ήτο ένα ατύχημα αναμενόμενο από στιγμή σε στιγμή να συμβεί». Υποτίθεται ότι συνέβαλε σε φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια αλλά οι καταναλωταί είχαν τους ίδιους λογαριασμούς μ΄ αυτούς που δεν επρομηθεύοντο ηλεκτρική ενέργεια από αντιδραστήρα! Κι όμως πολλοί πίστευαν και πιστεύουν εις την προπαγάνδα της φθηνότερης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ εις ουδεμία περιοχή πυρηνικών αντιδραστήρων κάτι τέτοιο συνέβη.
Πυρηνικός αντιδραστήρας Browns Forry, DeCatur Alabama. Από μια σχετική απροσεξία ηλεκτρολόγου, υφίσταται βλάβη εις το σύστημα ψύξεως του αντιδραστήρα. Πέντε εφεδρικά συστήματα ασφαλείας δεν ελειτούργησαν. Οι υπεύθυνοι αναφέρθησαν μόνο εις διαφυγή ραδιενεργείας και όχι εις την πιθανότητα εκρήξεως. Άλλωστε οι κατασκευάστριες εταιρείες δηλώνουν ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξουν «ενδογενείς ανεπάρκειες». Απεδείχθη και με το ατύχημα του αντιδραστήρα της Westinghouse Electric εις την Zion III του Σικάγου, όπου η εμπλοκή του ηλεκτρικού συστήματος οδήγησε τον αντιδραστήρα πλησίον της τήξεως και της εκρήξεως. Παρ΄ όλες τις επίσημες αναφορές διά την ανασφάλεια των αντιδραστήρων της Westinghouse και των λοιπών πυρηνικών εταιρειών, ουδέν απολύτως μέτρο ελήφθη….
Όσον αφορά δε τους εργαζόμενους εις ορυχεία ραδιενεργών στοιχείων, καμιά νομοθεσία δεν φροντίζει διά την προστασία των. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις «επιδημίες» καρκίνων του πνεύμονος που προσβάλλουν την πλειονότητα αυτών των εργατών. Από έρευνες δε του PIRG (Public Interest Research Group)  έχει διαπιστωθεί ότι και το νερό που πίνουν και οι τροφές που καταναλώνουν περιέχουν υψηλότατα ποσοστά ραδιενέργειας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την βιομηχανία απεμπλουτισμένου ουρανίου για την οποία οι προσπάθειες του Ν. Ροκφέλλερ είναι παροιμιώδεις.
Διατί άραγε!
Είναι επίσης γνωστό ότι δεκάδες χιλιάδων εργατών ανειδίκευτων έχουν προσληφθεί εις διάφορες βιομηχανίες πυρηνικής ενέργειας δίχως να έχουν ενημερωθεί δια τον κίνδυνο που διατρέχουν και ειδικά δια τις πλέον επικίνδυνες εργασίες (π.χ. Nuclear Fuel Service, West Valley- Cattaraugus County). To ποσοστό νεοπλασιών (καρκίνου) εις αυτούς και εις τα άτομα των οικογενειών των είναι ιδιαιτέρως υψηλό. Οι υπεύθυνοι δεν συσχετίζουν άμεσα τα γεγονότα και φυσικά παρεμποδίζουν την δημοσιοποίηση των. Εις την περίπτωσιν δε του West Valley απεδείχθη ότι ελειτούργει εις σεισμογενή περιοχιν και ότι από διαρροές, μεγάλο ποσοστό ραδιενεργού υλικού εισήλθε εις την λίμνη Erie από την οποία προμηθεύεται πόσιμον ύδωρ η πόλις Buffalo. Οι ειδικοί απεφάνθησαν ότι η περιοχή πρέπει να περιφρουρείται διά χιλιετίας. Δια τις διαδικασίες απομονώσεως της απαιτούνται τεράστια κεφάλαια αλλά και πρέπει να ανευρεθούν χώροι ενταφιασμού του ραδιενεργού υλικού. Εκατοντάδες εκατομμύρια γαλόνια ραδιενεργού υλικού «αναζητούν» τους τάφους των. Έστω και άταφα. Και ιδού «Περσικός κόλπος» ή Βαλκάνια εφ΄ όσον έχουν κορεσθεί άλλες τριτοκοσμικές χώρες μέσω συμφωνιών που παρέμειναν μυστικές. Συμφωνίες «Αριστοκρατών»! Στις περιοχές ενταφιασμού πυρηνικών αποβλήτων δεν λειτουργεί κανένα σύστημα ασφαλείας, πέραν του ότι είναι απόρρητες.
Αυτό συμβαίνει και σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωσις του Hanford όπου τεράστιες ποσότητες (θόριο, στρόντιο, κέσιο, πλουτώνιο) διέφυγαν μετατρέποντας τον ποταμό Κολόμπια εις τον «πλέον ραδιενεργό ποταμό του κόσμου» (Federal Water Pollution Control Agency). Τα πυρηνικά απόβλητα που βρίσκονται μόνο στο έδαφος των ΗΠΑ είναι αρκετά για να δηλητηριάσουν με θανατηφόρο ποσότητα ραδιενεργείας όλα τα ύδατα τα Γης! Τι αναζητούμε λοιπόν και τι αναμένουμε; Έλεος; Εις το Grand Junction του Κολοράντο έχουν χρησιμοποιηθεί εκατομμύρια τόνοι uranium trailings σε υλικά υποδομής, σε κατοικίες, σε σχολεία, σε νοσοκομεία κλπ. Η ραδιενέργεια το 1972 αντιστοιχούσε σε κάθε κάτοικο με 500 ακτινογραφίες θώρακος. Από αναφορές παιδιάτρων, το ποσοστό λευχαιμίας, υδροκεφάλου και άλλων κακοηθειών ήτο εξαιρετικά αυξημένο. Το Κογκρέσο απεφάσισε να χρηματοδοτήσει ιδιοκτήτας δια κατασκευή νέων κατοικιών. Η Διεύθυνσις Ερεύνης, Ενεργείας και Αναπτύξεως (ERDA) εχαρακτήρισε υψηλό το ποσόν που ενέκρινε το Κογκρέσο. Δεν είναι παράδοξο αν λάβουμε υπ όψιν ότι σε ανάλογες υπηρεσίες που αφορούν πυρηνική ενέργεια το ανώτατο προσωπικό αποτελείται από πρώην υπαλλήλους των πυρηνικών βιομηχανιών!!! Η εταιρεία Kerr McGee δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με τέτοια επουσιώδη! Άλλωστε οι κυβερνήσεις ενθέρμως υποστηρίζουν τις πυρηνικές βιομηχανίες (οι φορολογούμενοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τις δαπάνες δια ατυχήματα και μολύνσεις (Pride-Anderson Act). Δεν παρεμβαίνουν εις ρύθμισιν τιμών ουρανίου, δεν ελέγχουν ασφάλειες αντιδραστήρων όπως του Mark III της G.E., δέχονται τεράστια ποσά κατά τις προεκλογικές τους «εκστρατείες», και από την πίεση των lobby αναγκάζονται διαρκώς να τοποθετούν ως ανώτερους υπαλλήλους στις διευθύνσεις ελέγχου ERDA, NRC, AEC κλπ πρώην υπαλλήλους των βιομηχανιών, κωφεύουν στις διαμαρτυρίες των πολιτών, παραβλέπουν τις διαμαρτίες των νεογνών, δεν αναφέρουν τα ποσοστά στειρώσεως, αποκρύπτουν τις θανατηφόρες συνέπειες, δεν λαμβάνουν καμιά νομική προστασία ούτε γα τους εργαζομένους, ούτε για τους κατοίκους, ψεύδονται κλπ
Η ανθρωπότης είναι θύμα των αδυναμιών της. Εφόσον δε οι ολιγαρχίες κατορθώνουν διαρκώς να τις επιδεικνύουν και εκμεταλλεύονται, αποκλείεται να μην οδηγηθεί εις την εκ παντοειδούς καχεξίας φθορά. Μια φορά εις την γνωστή ιστορία της, της εδόθη η μοναδική ευκαιρία να απαλλαγή από πολλές αδυναμίες της, αλλά η βαρβαροδυναμική κατόρθωσε και πάλι να συμπαρασύρει το ιστορικό «γίγνεσθαι» της ανθρωπότητος. Η ελληνική αγαθοφάνεια απωλέσθη. Η ήττα της, η πανωλεθρία της ανθρωπότητος, εμφανίζεται με όλα τα διακριτικά εύσημα μίας θριαμβικής Νίκης. Τηλέπορος Φενάκη ταλαιπώρων
Η εξόρυξις, ο διαχωρισμός και ο εμπλουτισμός του ουρανίου, η διάσπασις και η τήξις ατομικών πυρήνων είναι ασύλληπτα κινδυνοφόρος και κινδυνοτόκος μέθοδος παραγωγής «ενεργείας» καθώς και οι γενετικοί ανασυνδιασμοί DNA δια την ανακάλυψιν δήθεν θεραπευτικών μεθόδων. Η δαιμονοκέρδεια είναι η κινητήριος δύναμις και των δυο και είναι γνωστό ότι δεν προσέφεραν το ελάχιστο ενώ συνολικώς ΚΑΙ αφήρεσαν εκατομμύρια ζωές. ΚΑΙ σχεδόν τελεσιδίκως οδηγούν την ανθρωπότητα εις ασύλληπτη καταστροφή. Ιδιωτικές εταιρείες των Death barons εκμεταλλεύονται και αποκομίζουν υπερκέρδη ΚΑΙ από την πυρηνική βιομηχανία ΚΑΙ από την βιοτεχνολογία. Η χειρίστη μορφή ανηθικότητας, ασυνειδησίας και μισανθρωπίας τους χαρακτηρίζει καθώς και η υψίστη συγκέντρωσις δυνάμεως. Η ανθρωπότης διολίσθησε σταδιακά εντός του κλοιού του ανθρωπογενούς θανατοβασιλείου των. Εγνώριζε πολύ καλά ότι ΔΕΝ απαιτείται πυρηνική ενέργεια δια την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών ούτε βιοτεχνολογία διά την διατήρηση της Αιωνίου βιολογικής νομοτέλειας. Σήμερα εις τις επικλήσεις της οι Death barons απαντούν όπως και ο θάνατος στις επικλήσεις των τελεσιδίκως μελλοθανάτων διά παράτασιν του βίου των…..
ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
Αναφέρω ελάχιστο αριθμό εκ του συνόλου (κατά ηλικία)
1.      Dresden I
2.      Yankee Rowe
3.      Indian Point I
4.      Connecticut Yankee
5.      San Onotre
6.      Nine mile Point I
7.      Oyster Creek
8.      Dresden 2
9.      Millstone Point I
10.   Point beach I
11.   Ginna
12.   Dresden 3
13.   Monticello
14.   Palisades
15.   Robinson 2
16.   MainYankee
17.   Pilgrim I
18.   Point beach 2
19.   Quad Cities I
20.   Quad Cities II
21.   Surry I
22.   Turkey Point 3
23.   Vermont Yankee
24.   Indian Point 2
25.   Oconce I
26.   Prairie Island I
27.   Surry 2
28.   Turkey Point 4
29.   Zion I
30.   Brown Ferry 1
31.   Brown Ferry 2
32.   Arkansan 1
33.   Cooper
34.   Duane Arnold
35.   Fort Calhoun
36.   Hatch 1
37.   Kewaunce
38.   Onconce 2
39.   Onconce 3
40.   Peach Bottom 2
41.   Peach Bottom 3
42.   Prairie Island 2
43.   Rancho seco
44.   Three mile island
45.   Zion 2
46.   Brunswick 2
47.   Calvert Cliffs 1
48.   Cook 1
49.   Fitzpatrick
50.   Millstone Point 1
51.   Trojan
……………………..
Κατασκευαστές των ανωτέρω : General Electric, Westinghouse, Combustion Engineering, Babcock, Wikox κ.α.
Σε όλους έχουν συμβεί ατυχήματα και εις ουδένα τα μέτρα ασφαλείας δεν ήταν επαρκή ώστε να προληφθεί η διαφυγή μεγάλων ποσοτήτων ραδιενεργείας. Σε ορισμένους δε εξ΄ αυτών όχι μόνο τα ποσά που διέφυγαν και εμόλυναν το περιβάλλον ήσαν τεράστια προκαλώντας μεταλλάξεις και καρκινογενέσεις  αλλά τελευταία στιγμή απεφεύχθη πυρηνική έκρηξις (σημειωτέον ότι αυτά ισχύουν για όλους τους αντιδραστήρες που είναι διάσπαρτοι σε χώρες της Οικουμένης και κυρίως ΗΠΑ, Ρωσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιαπωνία, Κίνα κ.α. )………
Οι πόλεμοι κυοφορούνται εις την γαστέρα της ειρήνης. Φροντίζουν πάντα γι΄ αυτό οι μνηστήρες της οικονομίας και οι Οδυσσείς της διπλωματικής πανουργίας.
Πάντα λοιπόν ως νόθοι (οι πόλεμοι) μας παρουσιάζονται, αλλά είναι οι μόνοι νόθοι που η μητέρα αμφιβάλει διά τον πατέρα, ενώ αυτός γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ο πατήρ. Απλώς προβάλλει άλλους ως πατέρες και η ανόητη ιστορία αναλαμβάνει εκουσίως ή ακουσίως να ψευδολογεί.
«Πόλεμος πατήρ πάντων» έλεγε ο Ηράκλειτος και φυσικά δεν εννοούσε τον πόλεμο μεταξύ των ανθρώπων, δηλαδή την εξουσιομαχία η οποία είναι η μήτηρ όλων των δεινών και των ολέθρων (των περισσοτέρων ακρωτηριασμένων και νεκρών). Ευκόλως όμως η ανοησία και το ποταπό συμφέρον παρερμήνευσαν ΚΑΙ χρησμούς ΚΑΙ «προφητείες» ΚΑΙ τον θεϊκό λόγο ΚΑΙ την φυσική τάξη. Πολύ ευκολότερα την σοφή σκέψη. Ούτως οι πολεμοτόκοι, μας παρουσιάζονται ως πατέρες των πάντων. Ακόμη κι αν το δεχθούμε, δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε ούτε έναν καλό απόγονο. Εάν είχε αναφερθεί λοιπόν σ΄αυτόν τον πόλεμο ο Ηράκλειτος θα έλεγε: πόλεμος (μεταξύ ανθρώπων) πατήρ πάντων (των δεινών).
Αυτός ο πόλεμος λοιπόν (δηλαδή η ολεθροποιός εξουσιομαχία) είναι ο πατήρ και της βιοτεχνολογίας (δηλαδή βιοπολεμικής). Ολέθριες εις το έπαρκον αμφότεραι. Φενακιστικές εις το έπακρον και εις τον ίδιον βαθμό κερδοφόρες διά τις βοτεχνολογικές και πυρηνοτεχνολογικές εταιρείες. Η παντοδυναμία του κακού.
Οι χείριστοι εχθροί της ανθρωπότητος συνηθέστατα αναγγέλλονται από τους εχθρούς της ως κάλλιστοι ευεργέτες της (καθότι είναι πάντα σχεδόν επινοήσεις και δημιουργήματα των κερδοσκόπων εχθρών της οι οποίοι αποτελούν την αείζωον εστία των δεινών της).
Ακόμη και εις τις περιπτώσεις κατά τις οποίες από κάποιες διάπλοκες συντυχίες κατανοητές και ακατανόητες, δημιουργείται μία ευεργετική διά την ανθρωπότητα δυναμική, οι ίδιοι κερδοσκόποι εχθροί της θα την μετατρέψουν εις καταστροφική δυναμική με σκοπό και πάλι το κέρδος των, αδιαφορώντας διά οποιαδήποτε καταστροφή θα επιφέρει αυτή των η ενέργεια, την οποία υποστηρίζουν μέχρι τέλους, όσο τραγικό κι αν είναι, έχοντας προς τούτο εις την διάθεσιν των, όλους σχεδόν τους ισχυρούς μηχανισμούς που απαρτίζουν την οικονομικο-πολιτικο-δικονομικο-πολιτισμική δομή της (αντικοινωνικής) κοινωνίας μας. Εις τον κατάλογο των εχθρών συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα και μη. Εντός μερικών ετών αυτό που ίσχυε διά τα πειραματόζωα ισχύει πλέον διά τους ανθρώπους της Γαίας. Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της τραγωδίας; Οι άνθρωποι της οικουμένης πειραματοπρόσωπα εις τα σατανικά σχέδια, (εργαστήρια, ιδρύματα, κλπ) της ολεθρογόνου δυσοικονομικής καχεταιρείας δίχως δικαίωμα αντιδράσεως (και δίχως γνώσιν της καταστάσεως).
Η λογική έχει εγκαταστήσει την τραγωδία! Πρόκειται διά μια τραγική λογική η οποία έκανε το έγκλημα να επινοήσει και ακολουθήσει ολεθροποιό συμπεριφορά είτε επειδή διέγνωσε λανθασμένως την τραγικότητα (a priori) του κόσμου είτε διότι επίστευσε ότι κάθε «θεραπευτική» μέθοδος της επιτρέπεται, είτε διότι συμπέρανε ότι όλα επιτρέπονται εντός της «κολάσεως» είτε διότι επίστευσε στον ακραίως παράλογο αγώνα της εναντίον όλων των δυνάμεων της Δημιουργίας είτε διότι πρέπει σύμπασα η ανθρωπότης να κατακυριευθεί και να υπηρετεί τυφλά … κατά την ρήσιν δαιμονοπροφητών, είτε….
Ποτέ δεν διερεύνησε μήπως η αρχική της θέσις είναι εντελώς λανθασμένη και παράλογη, ή μήπως εις την «εξέλιξιν» της επέδρασαν «σωφρονιστικά»!
Εις τον Κόσμο υπάρχει μία απόλυτος αρμονία, μια αιωνία ισορροπία, μία οσία Δικαιοσύνη οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεσιν με την δυσαρμονία, ανισορροπία και αδικαιοδότητον Αδικονομίαν της κοινωνίας των παρανθρώπων. Αυτός ο τραγικός διχασμός οδηγεί την ψυχή του ατόμου εις κατάστασιν προϊόντος μαρασμού μέσα από οδυνηρές διαδικασίες οι οποίες καταγράφονται στο «υποσυνείδητό του» και καθορίζουν την συμπεριφορά του. Εκτός τούτου, αδυνατεί να δεχθεί ότι εγκατέστησε την ασύμβατον με αυτό τριαρχία της καταστροφής του και αντιστρέφει την πραγματικότητα.
Μετατοπίζει την Δυσαρμονία εις τον κόσμο και την ευθύνη δια την τραγικότητα της καταστάσεως του εις τον Κοσμοκράτορα! Υποστηρίζει λοιπόν ότι πρέπει να διορθώσει την Κοσμική (δυσ)αρμονία και εις την μεγαϋποκριτική του προσπάθεια (κερδοσκοπική μανία) καταστρέφει και την Επίγεια Κοσμική Αρμονία μετατρέποντας και την ανθρωπογενή κοινωνία και το περιβάλλον της, από εύδαιμον πεδίον εις εν δυνάμει κολαστήριον, εις πραγματική κόλασιν, μαύρη οπή του μέλλοντος της. Η συντριπτική πλειονότης δεν ανησυχεί. Ελάχιστοι ανησυχούν, διά την έλλειψιν ανησυχίας. Ελαχιστότατοι συνταράσσονται.
 Μ. ΚΑΠΟΥΣΙΔΗΣ
(Απόσπασμα από το έργο του Περί Αρπαξιβίων 1999)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου